Regulament de tranzitare a Canionului Șapte Scări

Interziceri:

1. Se interzice accesul în canion fără plata tarifului stabilit de catre administrator, afișat la Cabana Șapte Scări.

2. Se interzice accesul în canion în afara programului afișat , pe timp de noapte ,în perioada de iarnă (decembrie – februarie) când canionul este închis, pe vreme nefavorabilă ( ploi torențiale ,furtuni ,etc.) sau ori de câte ori administratorul stabilește acest lucru.

3. Se interzice accesul în canion cu echipament neadecvat traseelor montane (sunt necesare : ghete sau bocanci , jacheta etc.).

4. Se interzice accesul în canion a persoanelor minore fără însoțitor adult.

5. Se interzice accesul în canion a copiilor sub 7 ani și însoțitor fără echipament de siguranță și protecție ( ham de asigurare și cască de protecție) care se închiriază de la cabana Șapte Scări.

6. Se interzice accesul în canion cu bagaje de mână sau alte obiecte care să ocupe mâinile și astfel să incomodeze ascensiunea și siguranța turiștilor.

7. Se interzice tranzitarea canionului din amonte în aval (de sus în jos). Pentru coborâre se va folosi în acest caz traseul de ocolire marcat cu punct roșu (durata cca. 10-15 min).

8. Se interzice blocarea trecerii prin canion de către turiștii care doresc să facă fotografii.

9. Se interzice cu desăvârșire accesul în canion a persoanelor aflate sub influența băuturilor alcoolice , a substanțelor stupefiante sau a celor care urmează tratamente medicale cu substanțe psihotrope sau altele care influențează capacitatea de mișcare și orientare.

Obligativități:

1. Turiștii au obligația de a citi, însuși și respectă regulamentul de tranzitare al Canionului Șapte Scări.

2. Urcarea scărilor se va face pe rând , doar de o singură persoană , excepție făcând însoțitorii adulți ai minorilor care vor urca imediat în spatele acestora.

3. Pe podurile de legătură dintre scări vor staționa maxim 10 persoane, evitându-se astfel supraîncărcarea acestora.

4. Persoanele supraponderale , cele cu condiție fizică modestă ,cele care au rău de înalțime și copiii sub 14 ani vor purta echipament de siguranță și protecție (ham de asigurare și cască de protecție) care se închiriază de la cabana Șapte Scări , la solicitarea acestora.

5. Însoțitorii grupurilor organizate sunt direct raspunzători de acțiunile persoanelor componente ale grupurilor pe care le conduc.

Atenționări:

1. În canion nu există semnal telefonic GSM .

2. În canion există pericolul căderii de pietre de pe versanți.

3. În canion există permanent umiditate foarte ridicată, generată de căderile de apa, astfel încât folosirea dispozitivelor ce funcționează pe bază de electricitate poate fi afectată.

4. În canion datorită înalțimii versanților și a faptului că aceștia sunt foarte apropiați, poate apărea senzația de claustrofobie sau rău de înălțime.

5. În caz de accident se va anunța de urgență serviciul public SALVAMONT la 112 sau la 0728266668 (0-SALVAMONT) și 0746772274 cabana Șapte Scări.

Recomandări:

1. În canion este recomandabil să se poarte cască de protecție chiar și de către adulți.

2. În canion, vara, temperatura este în medie cu cca. 10-15°C mai scăzută decat a mediului ambiant, motiv pentru care pentru a se evita șocurile termice, se recomandă vestimentație adecvată.

ATENȚIE !!!! Administratorul nu este responsabil de nici un accident sau incident cauzat de nerespectarea normelor înscrise în prezentul regulament.

Call Now Button